Kersttrends #2018. All i want for Christmas is you!

Nog enkele weken dan staat bij de meeste huishoudens de kerstboom in de kamer. Als je net als ik gek bent op Kerstmis, dan ben je vast al nieuwsgierig wat de trends zijn van Kerst 2018.

#1 Groen

Kersttrend #1. Groen

Dit jaar is groen nog altijd onverminderd populair. Wat ik zelf heel gaaf vind aan deze kersttrend is dat er 2 kleuren groen centraal staan. Niet alleen ‘pine green’ kerstgroen, maar ook een warmere emerald green. En die kleurvind ik zelf schitterend. Op de foto hiernaast zie je ‘m in twee ballen en in de strik rechtsboven terugkomen. Al dat groen combineer je met wolwit en met ‘brass gold’ een soort geelkoperkleur. Love it!

Kersttrends #2. Winters wit met blauw en bruin

#2 Winters wit met blauw en bruin

Winters wit gaat nooit uit de mode, een ook dit jaar kun je het weer volop in de winkels kopen. Combineer winterse decoraties met fris blauw en kasjmierbruin voor een moderne uitstraling. Deze trend is geïnspireerd op een winterse ochtendwandeling. Denk aan een kalm, besneeuwd landschap. Gehuld in ochtend dauw en witte nevel. Dit kleurenpalet vormt een rustig en mistig geheel, dat comfortabel, warm en gezellig is.

Kersttrend #3. Moderne kerst

Dit is echt kerst, toch? Maar dan wel op een frisse moderne manier. Deze trend die Kaemingk ‘Waiting for Santa’ heeft gedoopt vinden veel mensen mooi. En daarom zien we ook ieder jaar wel een variatie op deze stijl terugkomen. Klassiek kerstrood wordt gecombineerd met fris wit, zilver en 2 prachtige kleuren groen: emerald green en eucalyptus. Diezelfde kleur als bij het groene thema dus.

Kersttrend #4. Blauw & Bruin

#4 Blauw & Bruin

Roestbruin en chocoladebruin worden gecombineerd met nachtblauw en staalblauw. Wolwit maakt de kleurenmix af. Deze stijl is geïnspireerd op het winterse outdoorgevoel. Op het terras van een chalet misschien wel, o gezellig buiten bij een winterbarbeque. De trends is stoer en comfortabel. Hij heeft iets mannelijks en rustieks vind ik. Maar tegelijkertijd is het super stijlvol. Leuk detail; oranje en/of geel combineren is heel tof met dit thema.

Kersttrend #5. Klassieke kerst

#5 Klassieke kerst

Ook klassieker dan klassiek mag dit jaar! Dat typische Amerikaanse, of Britse. De typische kerstkleuren – kerstrood en kerstgroen worden in dit traditionele thema gecombineerd met blush roze, ossenbloedrood en parelmoer. Lichtgoud mag ook niet ontbreken. Deze trend is perfect voor de liefhebbers van nostalgische kerstdecoratie ;). Vernieuwend vind ik de combinatie van het klassieke en traditionele indit thema met een vleugje romantiek.

Kersttrend #6. Grijs & Roze

Hou je van roze? Dan is deze laatste kersttrend misschien wel helemaal jouw ding! Dit thema is vooral een woonthema. De combinatie van steengrijs met een wat hardere kleur roze met linnengrijs en wolwit is prachtig. Niet alleen voor kerstmis, maar voor altijd wel.

#6 Grijs & Roze

De stijl is simpel, maar ook we luxueus. Het heeft iets Scandinavisch en minimalistisch en combineert heel mooi met licht hout. In tafelpoten, kerstboomvormen en woonkettingen bijvoorbeeld. De trend heeft ook iets warms en comfortabel. Textiel speelt een belangrijke rol.

 

 

Weinig verandering

Misschien denk je wel, er is eigenlijk niet zoveel veranderd in vergelijking met vorig jaar. Dat kan kloppen. Dit doen leveranciers bewust, omdat mensen echt even tijd nodig hebben om aan nieuwe kleuren en stijlen te wennen. Welke trend is jouw favoriet? Laat het me weten!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s