Review – Een kameel op de stoep

Het mooie leesboek ‘Een kameel op de stoep’ met prachtige illustraties van Ellen Hooghoudt gaat over Carlos de cavia die al zijn vrienden van over de hele wereld uitnodigt voor een feest. Een groot feest, ter ere van zijn pasgetrouwde vriend Nomaad de kameel. Een prachtig leesboek voor jonge kinderen en past in het kinderboekenweekthema over vriendschap: Kom erbij! Het is echt een feest om voor te lezen. Leerzaam en leuk voor kinderen. De achterliggende gedachte is dat we het elkaar allemaal niet zo moeilijk moeten maken, maar begrip tonen voor een ander, voor een andere cultuur, voor andere gewoonten en rituelen. Je moet samen optrekken om een veel plezieriger samenleving te creëren.

Het verhaal

Dat niet alle dieren er dezelfde gewoontes op nahouden wordt al snel duidelijk, met verwarring en zelfs ruzie tot gevolg. En waar zijn Nomaad en zijn bruid Kamelia eigenlijk gebleven. Gelukkig eindigt het boek met een geweldig feestmaal, en met een onverwachte gebeurtenis. Spannend van begin tot eind!

Anka JacobsEen kameel op de stoep boek presentatie

Anka Jabocs woonde en werkte 16 jaar lang in Amerika, waar zij kopstukken uit de internationale politiek en zakenwereld adviseerde over hoe ze zich het beste kunnen gedragen in internationale situaties. ‘Een kameel op de stoep’ is Anka’s eerste kinderboek, gebaseerd op haar kennis en adviseur, en op een persoonlijk ervaring met een pasgetrouwd stel uit Oman dat zij in Oostenrijk ontmoette.

Boekpresentatie

Afgelopen zondag 9 september 2018 was de officiële presentatie van haar kinderboek ‘Een kameel op de stoep’ bij Boekhandel Scheltema in Amsterdam. Deze presentatie is door veel mensen bezocht. Maar ook jij kan daar bij zijn. Woensdag 12 september 2018 vanaf 14.00 zijn Anka en Ellen te vinden bij Bruna aan de Grotestraat in Borne, waar ze een signeersessie houden.

Eerste druk

Zou jij ook kans willen maken op dit geweldige en leerzame gesigneerde (voor)lees boek? Kijk dan snel op mijn Facebook pagina en Instagram voor de Like – deel & win actie!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s