Een logé in huis

Honden, ik ben er mee opgegroeid al vanaf mijn baby-tijd. Ik hou van deze dieren, maar nu is er een logé bij mij in huis. Ik ben dat niet meer gewend, een kindje van 7 maanden en een hondje tegelijk. Lauren heeft ‘last’ van doorkomende tandjes, en het hondje wil ook graag aandacht… om het in één woord te omschrijven: hectisch! Ik ben helemaal van slag, en mijn planning is helemaal van de baan.

Lachen, kruipen en een hond in huis

Gelukkig reageert Lauren wel erg positief op Trixie, ze lacht en ze vind het interessant. Maar hoe combineer je nou een dochter en een hond? De eerste 6 maanden zijn nog niet zo moeilijk, Lauren slaapt veel, ligt in de box, kortom kruipt en loopt nog niet rond. Lauren is nu zo ver dat ze al gaat kruipen, en dan moet je wel even goed opletten als je een logé in huis hebt. Hier een paar tips die ik als prettig heb ervaren.
• Zorg dat je hond een veilige plek in huis heeft, waar de baby/peuter niet bij kan komen.
• Heeft je hond een bot of eten, zorg dat je kindje niet in de buurt is.
• Ligt je hond te slapen, dan mag je kindje daar niet naar toe kruipen.
• En de belangrijkste tip, zoals velen van jullie wel weten: laat je kind nooit alleen met een hond.

Ik krijg altijd ernstig de kriebels als mensen zeggen: mijn kind kan bovenop de hond gaan liggen en dan doet mijn hond nog niets. Wat als je hond pijn heeft? Of chagrijnig is? Kun jij dan je handen voor je hond in het vuur steken? Als ik hond was, zou ik dan reageren. Je kunt en mag niet van je hond verwachten, dat hij nooit zal mopperen.

Huisje, boompje, beestje en nog een beestje
Normaal gesproken word Lauren 10.00 wakker van het ochtendslaapje, en krijgt ze daarna het fruithapje. Uitgerekend nu slaapt ze nog om 10.45, en het hondje moet ook nog worden uitgelaten tegen 11.00. Dan begint het mij al te kriebelen, hoe ga ik dat doen, want ik moet ook nog werken vanmiddag. Gelukkig is dan mijn vriend dan thuis, en kan hij even aan het leventje wennen met baby en hond. De middag en avond verlopen verder soepel. Gelukkig zijn mijn vriend en ik beide vrij op de tweede dag. Huisje, boompje, beestje en nog een beestje. We gaan gezellig met z’n viertjes wandelen.
Aan het einde van de dag wordt onze logé weer opgehaald. Het was wel gezellig om een logé te hebben, maar vind het ook wel weer prettig dat Lauren haar eigen gang weer kan gaan. (en ik stiekem ook) 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s